209.000 nieuwe banen in de privé-sector

Vanmiddag werd het ADP-rapport gepubliceerd en daaruit bleek dat er vorige maand in de Amerikaanse bedrijfswereld 209.000 nieuwe jobs zijn bijgekomen. Het ADP-rapport geldt algemeen als een opwarmertje voor de definitieve werkloosheidscijfers, die overmorgen worden bekendgemaakt.

Stijging Amerikaanse rente door Fed notulen

De 10-jaars rente in Amerika maakte gisteren in korte tijd een sprong van 2,16% naar 2,30%. Aanleiding van deze sterke stijging was volgens Theodoor Gilissen Bankiers de bekendmaking van de notulen van de Fedvergadering op 13 maart, waaruit bleek dat extra monetaire verruiming minder noodzakelijk wordt geacht door verbetering van de economie.

Slechts 2 van de 10 leden zagen noodzaak tot verdere stimulering. Een nieuwe ronde monetaire verruiming op korte termijn is

hierdoor minder waarschijnlijk geworden. De Fed blijft echter nog wel voorzichtig en een verzwakking van de economische groei of inflatie die achter blijft bij de doelstelling kunnen aanleiding zijn tot verandering van dit standpunt later dit jaar.

De Duitse 10-jaars rente blijft achter; vanochtend opende de rente 6 bps hoger op 1,86%, maar zakte al snel weer weg naar 1,82%. Het renteverschil tussen de VS en Duitsland is daardoor opgelopen tot ruim 40 bps.

209.000 nieuwe banen in de privé-sector Vanmiddag werd het ADP-rapport gepubliceerd en daaruit bleek dat er vorige maand in de Amerikaanse bedrijfswereld 209.000 nieuwe jobs zijn bijgekomen. Het ADP-rapport geldt algemeen als een opwarmertje voor de definitieve werkloosheidscijfers, die overmorgen worden bekendgemaakt.Stijging Amerikaanse rente door Fed notulen De 10-jaars rente in Amerika maakte gisteren in korte tijd een sprong van 2,16% naar 2,30%. Aanleiding van deze sterke stijging was volgens Theodoor Gilissen Bankiers de bekendmaking van de notulen van de Fedvergadering op 13 maart, waaruit bleek dat extra monetaire verruiming minder noodzakelijk wordt geacht door verbetering van de economie. Slechts 2 van de 10 leden zagen noodzaak tot verdere stimulering. Een nieuwe ronde monetaire verruiming op korte termijn is hierdoor minder waarschijnlijk geworden. De Fed blijft echter nog wel voorzichtig en een verzwakking van de economische groei of inflatie die achter blijft bij de doelstelling kunnen aanleiding zijn tot verandering van dit standpunt later dit jaar. De Duitse 10-jaars rente blijft achter; vanochtend opende de rente 6 bps hoger op 1,86%, maar zakte al snel weer weg naar 1,82%. Het renteverschil tussen de VS en Duitsland is daardoor opgelopen tot ruim 40 bps.