MIT professor Andrew Lo is van mening dat de beleggers met vertraging reageren op gebeurtenissen als de oorlog in Irak, ze hebben tijd nodig om de informatie te verwerken. Bovendien heerst er een soort klimaat van afwachten wat het zal worden, iedereen hoopt blijkbaar nog steeds dat het zal koelen zonder blazen.

Lo vergelijkt het menselijk brein met een computer, maar dan wel eerder een Commodore 64 dan IBM's Watson. Overigens sluit hij niet uit dat de beurskoersen op Wall Street sterker zouden zijn gestegen wanneer de situatie niet uit de hand was gelopen. In ieder geval moet de situatie volgens hem op de voet gevolgd worden.

MIT professor Andrew Lo is van mening dat de beleggers met vertraging reageren op gebeurtenissen als de oorlog in Irak, ze hebben tijd nodig om de informatie te verwerken. Bovendien heerst er een soort klimaat van afwachten wat het zal worden, iedereen hoopt blijkbaar nog steeds dat het zal koelen zonder blazen. Lo vergelijkt het menselijk brein met een computer, maar dan wel eerder een Commodore 64 dan IBM's Watson. Overigens sluit hij niet uit dat de beurskoersen op Wall Street sterker zouden zijn gestegen wanneer de situatie niet uit de hand was gelopen. In ieder geval moet de situatie volgens hem op de voet gevolgd worden.