Vorige maand kwamen er buiten de landbouwsector 288.000 nieuwe banen bij. Het was van januari 2012 geleden dat er nog zo'n sterke groei was opgetekend. Bovendien werden de voorspellingen van een toename van het aantal jobs met 210.000 duidelijk geklopt.

In reactie op de cijfers noteert Wall Street licht in het rood. De cijfers imponeren niet echt omdat de participatiegraad op de arbeidsmarkt is teruggevallen tot 62,80%. Daarmee wordt aangetoond dat de arbeidsmarkt vooral een zaak van statistieken is en dat boezemt de beleggers niet bepaald vertrouwen in.

Vorige maand kwamen er buiten de landbouwsector 288.000 nieuwe banen bij. Het was van januari 2012 geleden dat er nog zo'n sterke groei was opgetekend. Bovendien werden de voorspellingen van een toename van het aantal jobs met 210.000 duidelijk geklopt. In reactie op de cijfers noteert Wall Street licht in het rood. De cijfers imponeren niet echt omdat de participatiegraad op de arbeidsmarkt is teruggevallen tot 62,80%. Daarmee wordt aangetoond dat de arbeidsmarkt vooral een zaak van statistieken is en dat boezemt de beleggers niet bepaald vertrouwen in.