Die index kwam vorige maand uit op 53,90, tegenover een stand van 55 in november. De stand van de index overtrof echter de verwachtingen en dat was voor de beurs voldoende. Het is nu uitkijken naar de publicatie van de werkloosheidscijfers voor de maand november.

Die cijfers worden vrijdag bekendgemaakt, maar de interpretatie van het werkloosheidsrapport zal niet zo makkelijk zijn. De beleggers focussen zich op meevallende cijfers, maar die mogen ook weer niet te goed zijn want anders dreigt de Amerikaanse centrale bank nog deze maand met taperen te zullen beginnen.

Die index kwam vorige maand uit op 53,90, tegenover een stand van 55 in november. De stand van de index overtrof echter de verwachtingen en dat was voor de beurs voldoende. Het is nu uitkijken naar de publicatie van de werkloosheidscijfers voor de maand november. Die cijfers worden vrijdag bekendgemaakt, maar de interpretatie van het werkloosheidsrapport zal niet zo makkelijk zijn. De beleggers focussen zich op meevallende cijfers, maar die mogen ook weer niet te goed zijn want anders dreigt de Amerikaanse centrale bank nog deze maand met taperen te zullen beginnen.