Maar de Amerikanen kijken uiteraard ook naar wat er op de eigen thuismarkt gebeurt. Het aantal nieuwe jobs in de bedrijfswereld steeg met 200.000 sterker dan verwacht, wat het beste laat vermoeden voor de werkloosheidscijfers voor de maand augustus die morgen worden bekendgemaakt.

Beurzen bleven tot dusver dicht bij huis

De aandelenmarkten moesten vorige week voor de tweede week op rij terrein prijsgeven, al bleven volgens Royal Bank of Scotland de verschillen op weekbasis klein. De Amerikaanse S&P 500 verloor 0,3 procent maar boekte over de volledige maand augustus wel een winst van 2 procent.

In de Verenigde Staten werd het groeicijfer van het tweede kwartaal opwaarts bijgesteld van 1,5 naar 1,7 procent. Het aantal

orders voor industriële goederen steeg vorige maand onverwacht sterk met 4,5 procent. De regionale activiteitsindex voor de verwerkende industrie bleef dan weer onder de prognoses.

Op het jaarlijkse Economic Symposium in Jackson Hole bleven concrete monetaire stimuli uit. Federal Reserve voorzitter Bernanke herhaalde wel dat de centrale bank klaar staat om nieuwe maatregelen te nemen.

Daarnaast stond natuurlijk alles in het teken van de ECB-meeting die voor vandaag op de agenda stond.

Maar de Amerikanen kijken uiteraard ook naar wat er op de eigen thuismarkt gebeurt. Het aantal nieuwe jobs in de bedrijfswereld steeg met 200.000 sterker dan verwacht, wat het beste laat vermoeden voor de werkloosheidscijfers voor de maand augustus die morgen worden bekendgemaakt. Beurzen bleven tot dusver dicht bij huis De aandelenmarkten moesten vorige week voor de tweede week op rij terrein prijsgeven, al bleven volgens Royal Bank of Scotland de verschillen op weekbasis klein. De Amerikaanse S&P 500 verloor 0,3 procent maar boekte over de volledige maand augustus wel een winst van 2 procent. In de Verenigde Staten werd het groeicijfer van het tweede kwartaal opwaarts bijgesteld van 1,5 naar 1,7 procent. Het aantal orders voor industriële goederen steeg vorige maand onverwacht sterk met 4,5 procent. De regionale activiteitsindex voor de verwerkende industrie bleef dan weer onder de prognoses. Op het jaarlijkse Economic Symposium in Jackson Hole bleven concrete monetaire stimuli uit. Federal Reserve voorzitter Bernanke herhaalde wel dat de centrale bank klaar staat om nieuwe maatregelen te nemen. Daarnaast stond natuurlijk alles in het teken van de ECB-meeting die voor vandaag op de agenda stond.