De aandelenkoersen waren vijf dagen op rij gedaald, zodat koopjesjagers hun kans roken. Anderzijds is het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties weer tot boven 10% gestegen.

Veel regio's in de Verenigde Staten blijven jobs verliezen

De Verenigde Staten worden geconfronteerd met een economisch herstel waar weinig inspiratie uitgaat, iets wat volgens de Wall Street Journal vooral blijkt uit de aanhoudend hoge werkloosheidsgraad. De meest recente werkloosheidscijfers waren weliswaar iets beter, maar de kansen op een krachtig herstel van de arbeidmarkt lijken relatief klein. Bijkomende actie is dus noodzakelijk om een oplossing voor het probleem te formuleren.

Veel regio's in de Verenigde Staten blijven namelijk jobs verliezen, dat blijkt uit een rapport dat werd opgesteld door de United States Conference of Mayors in samenwerking met IHS Global Insight. De vooruitzichten zien er bovendien allesbehalve hooggevend uit, van de 363 stedelijke regio's in de VS gaan er volgens het rapport maar 61 alle jobs terugwinnen die tijdens de recessie verloren gingen.

Het rapport laat overigens aan duidelijkheid niets te wensen over: de gemiddelde Amerikaanse stad zal maar ongeveer 40% van de jobs kunnen recupereren die tijdens de crisis verloren gingen. Dat betekent dat de Amerikaanse arbeidsmarkt de achillespees van de economie gaat blijven.

De aandelenkoersen waren vijf dagen op rij gedaald, zodat koopjesjagers hun kans roken. Anderzijds is het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties weer tot boven 10% gestegen.Veel regio's in de Verenigde Staten blijven jobs verliezen De Verenigde Staten worden geconfronteerd met een economisch herstel waar weinig inspiratie uitgaat, iets wat volgens de Wall Street Journal vooral blijkt uit de aanhoudend hoge werkloosheidsgraad. De meest recente werkloosheidscijfers waren weliswaar iets beter, maar de kansen op een krachtig herstel van de arbeidmarkt lijken relatief klein. Bijkomende actie is dus noodzakelijk om een oplossing voor het probleem te formuleren. Veel regio's in de Verenigde Staten blijven namelijk jobs verliezen, dat blijkt uit een rapport dat werd opgesteld door de United States Conference of Mayors in samenwerking met IHS Global Insight. De vooruitzichten zien er bovendien allesbehalve hooggevend uit, van de 363 stedelijke regio's in de VS gaan er volgens het rapport maar 61 alle jobs terugwinnen die tijdens de recessie verloren gingen. Het rapport laat overigens aan duidelijkheid niets te wensen over: de gemiddelde Amerikaanse stad zal maar ongeveer 40% van de jobs kunnen recupereren die tijdens de crisis verloren gingen. Dat betekent dat de Amerikaanse arbeidsmarkt de achillespees van de economie gaat blijven.