Moody's heeft de kredietrating voor 12 banken verlaagd, waaronder ook die van Citigroup. Volgens het ratinghuis zijn de winstvooruitzichten voor deze bank duidelijk verslechterd. De koers van Citigroup staat dan ook flink onder druk.

Anderzijds profiteert vooral General Motors van het feit dat de Amerikaanse autobouwers uiteindelijk staatssteun gekregen hebben. Als gevolg daarvan is GM voorlopig gered.

Research in Motion, dat gisterenavond de resultaten bekendmaakte, krijgt daar een ruime voldoende van de beleggers voor. De koers van de maker van de Blackberry's noteert dan ook in de plus.

Moody's heeft de kredietrating voor 12 banken verlaagd, waaronder ook die van Citigroup. Volgens het ratinghuis zijn de winstvooruitzichten voor deze bank duidelijk verslechterd. De koers van Citigroup staat dan ook flink onder druk. Anderzijds profiteert vooral General Motors van het feit dat de Amerikaanse autobouwers uiteindelijk staatssteun gekregen hebben. Als gevolg daarvan is GM voorlopig gered. Research in Motion, dat gisterenavond de resultaten bekendmaakte, krijgt daar een ruime voldoende van de beleggers voor. De koers van de maker van de Blackberry's noteert dan ook in de plus.