Nieuwe aanvragen voor werkloosheidsuitkering op laagste niveau in vier jaar

Het goede nieuws is dat de Amerikaanse arbeidsmarkt zich in positieve zin blijft ontwikkelen. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam vorige week uit op het laagste niveau in vier jaar.

Volgens het Labor Department daalde het aantal aanvragen met 6000 tot nog 357.000. Het was van april 2008 geleden dat het aantal jobless claims nog zo laag was. In de afgelopen maanden werd een sterke daling opgetekend, wat betekent dat de

Amerikaanse arbeidsmarkt zich blijft herstellen.

Negatieve stemming in Europa weegt zwaar door

De laatste dagen zijn beleggers in Europa negatief gestemd en dat weegt ook door op de Amerikaanse financiële markten. De Duitse 10-jaars rente bereikte vandaag een laagste punt van 1,72%. De Duitse 5-jaars rente daalde zelfs met 5 basispunten naar 0,73%, het laagste punt sinds 1990. Het renteverschil tussen de Spaanse en de Duitse 10-jaars rente liep volgens Theodoor Gilissen Bankiers vanmorgen op tot 410 basispunten.

De Spaanse 10-jaars rente loopt verder op na een teleurstellend verlopen emissie op woensdag en staat nu op 5,8%, het hoogste niveau sinds december 2011. Van de beoogde maximaal Eur 3,5 mrd heeft Spanje gisteren slechts Eur 2,6 mrd geplaatst door beperkte belangstelling van beleggers.

Nieuwe aanvragen voor werkloosheidsuitkering op laagste niveau in vier jaar Het goede nieuws is dat de Amerikaanse arbeidsmarkt zich in positieve zin blijft ontwikkelen. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam vorige week uit op het laagste niveau in vier jaar. Volgens het Labor Department daalde het aantal aanvragen met 6000 tot nog 357.000. Het was van april 2008 geleden dat het aantal jobless claims nog zo laag was. In de afgelopen maanden werd een sterke daling opgetekend, wat betekent dat de Amerikaanse arbeidsmarkt zich blijft herstellen. Negatieve stemming in Europa weegt zwaar door De laatste dagen zijn beleggers in Europa negatief gestemd en dat weegt ook door op de Amerikaanse financiële markten. De Duitse 10-jaars rente bereikte vandaag een laagste punt van 1,72%. De Duitse 5-jaars rente daalde zelfs met 5 basispunten naar 0,73%, het laagste punt sinds 1990. Het renteverschil tussen de Spaanse en de Duitse 10-jaars rente liep volgens Theodoor Gilissen Bankiers vanmorgen op tot 410 basispunten. De Spaanse 10-jaars rente loopt verder op na een teleurstellend verlopen emissie op woensdag en staat nu op 5,8%, het hoogste niveau sinds december 2011. Van de beoogde maximaal Eur 3,5 mrd heeft Spanje gisteren slechts Eur 2,6 mrd geplaatst door beperkte belangstelling van beleggers.