Blijkt dat de consument, die tot dusver de sterkhouder van de VS-economie was, het laat afweten. Daardoor kan de economische activiteit in de Verenigde Staten nog sterk vertragen.

Bij de analisten groeit bovendien het vermoeden dat de Amerikaanse banken opnieuw meer overheidssteun nodig gaan hebben. Momenteel zijn alle ogen gericht op Citicorp, dat een fusie van zijn brokersactiviteiten met die van Morgan Stanley voorstelt.

Die stap kan de eerste zijn in een opsplitsing van de activiteiten van Citicorp. De bank maakt vandaag op de beurs weer een zwakke indruk, de koers verliest meer dan 15%.

Blijkt dat de consument, die tot dusver de sterkhouder van de VS-economie was, het laat afweten. Daardoor kan de economische activiteit in de Verenigde Staten nog sterk vertragen. Bij de analisten groeit bovendien het vermoeden dat de Amerikaanse banken opnieuw meer overheidssteun nodig gaan hebben. Momenteel zijn alle ogen gericht op Citicorp, dat een fusie van zijn brokersactiviteiten met die van Morgan Stanley voorstelt.Die stap kan de eerste zijn in een opsplitsing van de activiteiten van Citicorp. De bank maakt vandaag op de beurs weer een zwakke indruk, de koers verliest meer dan 15%.