Dow Chemical was vandaag een opvallende daler. De koers van het chemie-aandeel is teruggevallen tot een nieuw dieptepunt sinds april 1985. Oorzaak is de (mislukte) overname van Rohm & Haas.

Die overname ging niet door toen een joint venture met Koeweit werd afgeblazen. Rohm & Haas eist nu schadevergoeding, maar Dow Chemical betwist dat voor de rechtbank.

In de loop van de sessie is de koers van Citigroup voor het eerst in de geschiedenis teruggevallen onder het niveau van 1 dollar. Ook andere banken moesten meer dan 10% prijsgeven.

Dow Chemical was vandaag een opvallende daler. De koers van het chemie-aandeel is teruggevallen tot een nieuw dieptepunt sinds april 1985. Oorzaak is de (mislukte) overname van Rohm & Haas. Die overname ging niet door toen een joint venture met Koeweit werd afgeblazen. Rohm & Haas eist nu schadevergoeding, maar Dow Chemical betwist dat voor de rechtbank. In de loop van de sessie is de koers van Citigroup voor het eerst in de geschiedenis teruggevallen onder het niveau van 1 dollar. Ook andere banken moesten meer dan 10% prijsgeven.