Wall Street perst er nog een sprintje uit

Wall Street is vandaag hoger gesloten, met forse winsten voor de belangrijkste indices. Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de Nasdaq respectievelijk 2,35% en 3,07% in de plus, terwijl de S&P 500 een winst van 2,54% kon vasthouden.

De stijging raakte in de tweede helft van de sessie nog in een stroomversnelling, met dank natuurlijk aan de overeenkomst bereikt over de fiscale klip.

Euro valt terug onder 1,32 dollar

Op de valutamarkten blijft de koers van de euro erg volatiel, bij het slot van de handel werd voor één euro 1,3184 dollar betaald, of een kwart procent minder dan de slotkoers van eergisteren.

Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,84%, of bijna 5% meer dan het slotniveau van de laatste handelsdag van vorig jaar.

Goud probeert recht te krabbelen, olieprijs eveneens hoger

Voor een troy ounce goud werd vanavond iets meer dan 1686 dollar betaald, of ongeveer 10 dollar meer dan het vorig slotniveau.

Ruwe olie (US Crude) werd anderzijds behoorlijk wat duurder, voor een vat ruwe olie werd bijna 93 dollar betaald of ruim een procent meer dan de slotkoers van maandagavond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content