Een verdere verslechtering van de economie zou tot gevolg kunnen hebben dat de bedrijfsresultaten verder onder druk komen te staan, waardoor er nog meer winstwaarschuwingen zitten aan te komen.

Anderzijds zit er al heel wat slecht nieuws in de koersen verrekend, hetgeen verklaart waarom de Amerikaanse beurzen vanaf hun dieptepunt een behoorlijk herstel hebben kunnen laten optekenen.

Vandaag sloten de Dow Jones en de Nasdaq echter respectievelijk 1,46% en 2,09% lager. Een klein lichtpuntje was de autosector met een behoorlijke winst voor General Motors en een kleine winst voor Ford.

Een verdere verslechtering van de economie zou tot gevolg kunnen hebben dat de bedrijfsresultaten verder onder druk komen te staan, waardoor er nog meer winstwaarschuwingen zitten aan te komen. Anderzijds zit er al heel wat slecht nieuws in de koersen verrekend, hetgeen verklaart waarom de Amerikaanse beurzen vanaf hun dieptepunt een behoorlijk herstel hebben kunnen laten optekenen. Vandaag sloten de Dow Jones en de Nasdaq echter respectievelijk 1,46% en 2,09% lager. Een klein lichtpuntje was de autosector met een behoorlijke winst voor General Motors en een kleine winst voor Ford.