Zo moet de Dow Jones eens te meer ongeveer 200 punten prijsgeven, terwijl de Nasdaq en de S&P 500 flirten met de niveaus van respectievelijk 1600 en 3400 punten.

De goudprijs verliest meer dan 5% en is aanbeland op het laagste niveau in 2 oe jaar. Onder 1300 dollar kan een nieuw verkoopsignaal gegeven worden. De olieprijs verliest eveneens stevig, terwijl de rente in de Verenigde Staten verder oploopt richting 2,50%.

FED-voorzitter Ben Bernanke heeft de markten verrast met zijn aankondiging dat het terugschroeven van de ondersteunende maatregelen al dit jaar kan beginnen mits de marktomstandigheden meezitten. Toch blijven de meeste economen herhalen dat Bernanke eigenlijk niets nieuws heeft verteld.

Zo moet de Dow Jones eens te meer ongeveer 200 punten prijsgeven, terwijl de Nasdaq en de S&P 500 flirten met de niveaus van respectievelijk 1600 en 3400 punten. De goudprijs verliest meer dan 5% en is aanbeland op het laagste niveau in 2 oe jaar. Onder 1300 dollar kan een nieuw verkoopsignaal gegeven worden. De olieprijs verliest eveneens stevig, terwijl de rente in de Verenigde Staten verder oploopt richting 2,50%. FED-voorzitter Ben Bernanke heeft de markten verrast met zijn aankondiging dat het terugschroeven van de ondersteunende maatregelen al dit jaar kan beginnen mits de marktomstandigheden meezitten. Toch blijven de meeste economen herhalen dat Bernanke eigenlijk niets nieuws heeft verteld.