De bank moest minder provisies voor probleemkredieten opzij zetten, meer klanten betaalden met andere woorden hun leningen op tijd terug.

Ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar was er sprake van een daling van de nettowinst met 12%. Citigroup nam een verlies van 424 miljoen dollar op de verkoop van het belang in de Turkse Akbank.

Zonder rekening te houden met eenmalige factoren was er een winst per aandeel van 1 dollar, tegenover een consensusverwachting van slechts 89 dollarcent. Die consensusverwachting was berekend door FactSet, een provider van financiële data

De beurs reageert positief

In een toelichting op de cijfers verklaarde chief financial officer John Gerspach van Citigroup dat de sterke dollar een rem vormt op de internationale activiteiten van de bank. De algemene indruk was echter positief, de koers van Citigroup noteert dan ook wat hoger.

Ondanks de meevallende cijfers van Citigroup openden de belangrijkste indices op Wall Street lager, met verliezen van een kwart tot een half procent. Veel beleggers vrezen dat de economische situatie nog gaat verslechteren, gezien de toegenomen kansen op een harde landing in China.

De bank moest minder provisies voor probleemkredieten opzij zetten, meer klanten betaalden met andere woorden hun leningen op tijd terug. Ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar was er sprake van een daling van de nettowinst met 12%. Citigroup nam een verlies van 424 miljoen dollar op de verkoop van het belang in de Turkse Akbank. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren was er een winst per aandeel van 1 dollar, tegenover een consensusverwachting van slechts 89 dollarcent. Die consensusverwachting was berekend door FactSet, een provider van financiële dataDe beurs reageert positief In een toelichting op de cijfers verklaarde chief financial officer John Gerspach van Citigroup dat de sterke dollar een rem vormt op de internationale activiteiten van de bank. De algemene indruk was echter positief, de koers van Citigroup noteert dan ook wat hoger. Ondanks de meevallende cijfers van Citigroup openden de belangrijkste indices op Wall Street lager, met verliezen van een kwart tot een half procent. Veel beleggers vrezen dat de economische situatie nog gaat verslechteren, gezien de toegenomen kansen op een harde landing in China.