De nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering zijn in de Verenigde Staten vorige week weliswaar gedaald maar het aantal uitkeringen bevindt zich nog steeds op een hoog niveau, zo blijkt uit de cijfers die vandaag door het Labor Department werden bekendgemaakt.

Het aantal nieuwe aanvragen daalde vorige week met 24.000 waar op een stijging was gerekend, maar volgens de analisten moet er rekening worden gehouden met het effect van de eindejaarsfeesten.

Als gevolg van de tegenvallende macro-economische indicatoren zijn de olieprijzen opnieuw gedaald, waarbij voor een vat crude nog maar iets minder dan 41,50 dollar wordt betaald.

De nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering zijn in de Verenigde Staten vorige week weliswaar gedaald maar het aantal uitkeringen bevindt zich nog steeds op een hoog niveau, zo blijkt uit de cijfers die vandaag door het Labor Department werden bekendgemaakt. Het aantal nieuwe aanvragen daalde vorige week met 24.000 waar op een stijging was gerekend, maar volgens de analisten moet er rekening worden gehouden met het effect van de eindejaarsfeesten. Als gevolg van de tegenvallende macro-economische indicatoren zijn de olieprijzen opnieuw gedaald, waarbij voor een vat crude nog maar iets minder dan 41,50 dollar wordt betaald.