De vrijdagmiddag gepubliceerde werkloosheidscijfers voor de maand april waren misschien toch wel minder goed dan oorspronkelijk was gedacht. De werkloosheidsgraad daalde tot 6,30%, het aantal nieuwe arbeidsplaatsen buiten de landbouwsector steeg met 288.000.

Volgens de economen bevatten de cijfers voor iedereen zowel een portie goed als een portie slecht nieuws. Het slechte nieuws was de daling van de participatiegraad, hetgeen aangeeft dat de werkloosheidscijfers misschien toch wel een enigszins vertekend beeld tonen.

De vrijdagmiddag gepubliceerde werkloosheidscijfers voor de maand april waren misschien toch wel minder goed dan oorspronkelijk was gedacht. De werkloosheidsgraad daalde tot 6,30%, het aantal nieuwe arbeidsplaatsen buiten de landbouwsector steeg met 288.000. Volgens de economen bevatten de cijfers voor iedereen zowel een portie goed als een portie slecht nieuws. Het slechte nieuws was de daling van de participatiegraad, hetgeen aangeeft dat de werkloosheidscijfers misschien toch wel een enigszins vertekend beeld tonen.