De verliezen voor de belangrijkste indices lopen fors op, ze situeren zich tussen 2 en 2,25 %. Op de valutamarkten moet de euro opnieuw terrein prijsgeven.

De beleggers vrezen dat de fiscale klip de volgende hinderpaal zal dreigen te worden, de onderhandelingen daaromtrent kunnen volgens de economen alleen maar leiden naar hogere belastingen. Bovendien is er ook nog de factor Europa die boven de hoofden van de beleggers hangt.

Amerikaans ministerie van de defensie geeft drie belangrijke REE (Rare Earth Elements) aan

Het Amerikaanse Department of Defense (DoD) identificeerde volgens Royal Bank of Scotland in maart drie voor het land strategische belangrijke REE: yttrium, terbium en dysprosium. Deze worden met name gebruikt bij de productie van geavanceerde wapensystemen.

Deze REE worden momenteel nog niet geproduceerd in de Verenigde Staten. Het is de bedoeling dat daar op termijn verandering in komt want de VS willen voor deze strategische REE niet langer enkel afhankelijk zijn van invoer uit het buitenland.

Daartoe zetten het DoD eerder deze maand een samenwerkingsverband op het Ucore Rare Metals. Ucore is een exploratiebedrijf met als belangrijkste actief het Bokan Mountain project in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Alaska. Ucore beschikt bovendien over een eigen technologie, genaamd Solid Phase Extraction (SPE) om de verschillende REE uit de ertsen van elkaar te scheiden.

Deze technologie zal nu samen met het DoD verder ontwikkeld worden. De betrokkenheid van het DoD is uiteraard een goede zaak voor Ucore. Het bedrijf werd gekozen omwille van de hoge concentraties aan heavy REE bij Bokan Mountain.

Het aandeel van de heavy REE wordt geschat op ongeveer 40 procent. Sinds de aankondiging van het nieuws scheert het aandeel Ucore hoge toppen terwijl de koersen van de meeste REE

bedrijven onder druk blijven staan.

De verliezen voor de belangrijkste indices lopen fors op, ze situeren zich tussen 2 en 2,25 %. Op de valutamarkten moet de euro opnieuw terrein prijsgeven. De beleggers vrezen dat de fiscale klip de volgende hinderpaal zal dreigen te worden, de onderhandelingen daaromtrent kunnen volgens de economen alleen maar leiden naar hogere belastingen. Bovendien is er ook nog de factor Europa die boven de hoofden van de beleggers hangt. Amerikaans ministerie van de defensie geeft drie belangrijke REE (Rare Earth Elements) aan Het Amerikaanse Department of Defense (DoD) identificeerde volgens Royal Bank of Scotland in maart drie voor het land strategische belangrijke REE: yttrium, terbium en dysprosium. Deze worden met name gebruikt bij de productie van geavanceerde wapensystemen. Deze REE worden momenteel nog niet geproduceerd in de Verenigde Staten. Het is de bedoeling dat daar op termijn verandering in komt want de VS willen voor deze strategische REE niet langer enkel afhankelijk zijn van invoer uit het buitenland. Daartoe zetten het DoD eerder deze maand een samenwerkingsverband op het Ucore Rare Metals. Ucore is een exploratiebedrijf met als belangrijkste actief het Bokan Mountain project in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Alaska. Ucore beschikt bovendien over een eigen technologie, genaamd Solid Phase Extraction (SPE) om de verschillende REE uit de ertsen van elkaar te scheiden. Deze technologie zal nu samen met het DoD verder ontwikkeld worden. De betrokkenheid van het DoD is uiteraard een goede zaak voor Ucore. Het bedrijf werd gekozen omwille van de hoge concentraties aan heavy REE bij Bokan Mountain. Het aandeel van de heavy REE wordt geschat op ongeveer 40 procent. Sinds de aankondiging van het nieuws scheert het aandeel Ucore hoge toppen terwijl de koersen van de meeste REE bedrijven onder druk blijven staan.