De verschillende regeringen van de landen die deel uitmaken van de eurozone, moeten daartoe echter hun toestemming geven. Het lijkt zodoende weinig waarschijnlijk dat Duitsland zal staan te trappelen om meer overheidsobligaties in te kopen. De weerzin van de Duitsers tegen deze maatregel is algemeen bekend.

Waarschijnlijk gaan de analisten gelijk krijgen die stelden dat de ECB inderdaad in actie zal komen, maar dan wel wanneer de situatie eerst nog verslechterd.

In ieder geval zal de evolutie van de rente op Spaanse en Italiaanse staatsobligaties in de komende dagen en weken op de voet worden gevolgd.

Facebook duikt steeds dieper

De Amerikaanse beurzen zijn lager geopend bij het ontbreken van concrete actieplannen bij de Europese Centrale Bank, maar de verliezen blijven voorlopig beperkt. Ook de stijging van de dollarkoers werd afgeremd in haar vaart, de euro noteert weer boven 1,22 dollar.

Op de Nasdaq kan de koersval bij Facebook niet worden gestopt. Vandaag werd een voorlopig dieptepunt neergezet rond 20 dollar. Het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens de koers van Facebook gaat terugvallen onder het psychologisch belangrijke niveau van 20 dollar.

De verschillende regeringen van de landen die deel uitmaken van de eurozone, moeten daartoe echter hun toestemming geven. Het lijkt zodoende weinig waarschijnlijk dat Duitsland zal staan te trappelen om meer overheidsobligaties in te kopen. De weerzin van de Duitsers tegen deze maatregel is algemeen bekend. Waarschijnlijk gaan de analisten gelijk krijgen die stelden dat de ECB inderdaad in actie zal komen, maar dan wel wanneer de situatie eerst nog verslechterd. In ieder geval zal de evolutie van de rente op Spaanse en Italiaanse staatsobligaties in de komende dagen en weken op de voet worden gevolgd.Facebook duikt steeds dieper De Amerikaanse beurzen zijn lager geopend bij het ontbreken van concrete actieplannen bij de Europese Centrale Bank, maar de verliezen blijven voorlopig beperkt. Ook de stijging van de dollarkoers werd afgeremd in haar vaart, de euro noteert weer boven 1,22 dollar. Op de Nasdaq kan de koersval bij Facebook niet worden gestopt. Vandaag werd een voorlopig dieptepunt neergezet rond 20 dollar. Het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens de koers van Facebook gaat terugvallen onder het psychologisch belangrijke niveau van 20 dollar.