De Amerikaanse centrale bank kondigde na afloop van de meeting van haar FOMC (het comité dat over de rentepolitiek beslist) aan dat Operatie Twist zal worden vervangen door de maandelijkse inkoop van staatsobligaties voor een bedrag van 45 miljard dollar, waarmee uiteindelijk QE4 werd aangekondigd.

Het zal duidelijk zijn dat de beleggers weinig enthousiast reageerden op de maatregel.

Euro klimt opnieuw boven 1,305 dollar

Op de valutamarkten maakte de euro nogmaals een goede beurt, bij het slot van de handel werd voor één euro 1,3058 dollar betaald, of bijna een half procent boven de slotkoers van gisteren.

Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,682%, of ruim een kwart procent dan het slotniveau van dinsdag.

Goudprijs iets hoger, olieprijs heeft wind in de zeilen

Voor een troy ounce goud werd vanavond iets meer dan 1712 dollar betaald, of 2 dollars meer dan het vorig slotniveau. Ruwe olie (US Crude) werd eveneens duurder, voor een vat ruwe olie werd iets meer dan 86,50 dollar betaald of bijna anderhalf procent meer dan de slotkoers van dinsdagavond.

De Amerikaanse centrale bank kondigde na afloop van de meeting van haar FOMC (het comité dat over de rentepolitiek beslist) aan dat Operatie Twist zal worden vervangen door de maandelijkse inkoop van staatsobligaties voor een bedrag van 45 miljard dollar, waarmee uiteindelijk QE4 werd aangekondigd. Het zal duidelijk zijn dat de beleggers weinig enthousiast reageerden op de maatregel. Euro klimt opnieuw boven 1,305 dollar Op de valutamarkten maakte de euro nogmaals een goede beurt, bij het slot van de handel werd voor één euro 1,3058 dollar betaald, of bijna een half procent boven de slotkoers van gisteren. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,682%, of ruim een kwart procent dan het slotniveau van dinsdag. Goudprijs iets hoger, olieprijs heeft wind in de zeilen Voor een troy ounce goud werd vanavond iets meer dan 1712 dollar betaald, of 2 dollars meer dan het vorig slotniveau. Ruwe olie (US Crude) werd eveneens duurder, voor een vat ruwe olie werd iets meer dan 86,50 dollar betaald of bijna anderhalf procent meer dan de slotkoers van dinsdagavond.