De beleggers vrezen dat Barack Obama gedwongen zal zijn om de belastingen te verhogen, kwestie van het begrotingsdeficiet terug te dringen.

Euro valt opnieuw terug onder 1,28 dollar

Op de valutamarkten kon de euro zich aanvankelijk herpakken om nadien weer terug te vallen, bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2768 dollar betaald, of ruim een kwart procent onder de slotkoers van gisteren.

Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,632%, of bijna 6,50% minder dan het slotniveau van dinsdag.

Goud opnieuw duurder, olie fors goedkoper

Voor een troy ounce goud werd vanavond 1723,90 dollar betaald, of bijna 5 dollar meer dan het vorig slotniveau. Ruwe olie (US Crude) werd anderzijds fors goekoper, voor een vat ruwe olie werd nog iets meer dan 84,50 dollar betaald, of 4,50% minder

dan de slotkoers op dinsdagavond.

De beleggers vrezen dat Barack Obama gedwongen zal zijn om de belastingen te verhogen, kwestie van het begrotingsdeficiet terug te dringen. Euro valt opnieuw terug onder 1,28 dollar Op de valutamarkten kon de euro zich aanvankelijk herpakken om nadien weer terug te vallen, bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2768 dollar betaald, of ruim een kwart procent onder de slotkoers van gisteren. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,632%, of bijna 6,50% minder dan het slotniveau van dinsdag. Goud opnieuw duurder, olie fors goedkoper Voor een troy ounce goud werd vanavond 1723,90 dollar betaald, of bijna 5 dollar meer dan het vorig slotniveau. Ruwe olie (US Crude) werd anderzijds fors goekoper, voor een vat ruwe olie werd nog iets meer dan 84,50 dollar betaald, of 4,50% minder dan de slotkoers op dinsdagavond.