Forse stijging achter de rug

Peter Tuz, president en fondsbeheerder bij Chase Investment Counsel Corporation, merkt op dat de Amerikaanse beurzen een forse stijging achter de rug hebben, anticiperend op meevallend economisch nieuws. Wanneer dat uitblijft, kan de ontgoocheling toeslaan. Mogelijk gaan de komende weken iets moeilijker worden, alleszins tot de werkloosheidscijfers voor de maand maart bekend zijn.

De Standard & Poor's index is in maart nog altijd met 2,30% gestegen. Bovendien is deze index al vier maanden op rij hoger afgesloten, het was geleden van september 2009 dat dit nog was gebeurd. De S&P 500 is overigens tijdens 10 van de 11 voorbije weken gestegen.

Dieptepunt huizenmarkt achter de rug

Gegevens over de Amerikaanse huizenmarkt in februari waren volgens ABN Amro vorige week zwak in de zin dat het aantal in aanbouw genomen woningen en de verkopen van bestaande woningen met circa 1% daalden ten opzichte van januari.

Ten opzichte van februari 2011 vond wel een versnelling plaats als indicatie dat het dieptepunt van de huizenmarkt wel voorbij is.

Voorlopende indicatoren geven enige ruimte voor optimisme.

Positief was het Amerikaanse cijfer over de leidende indicatoren in februari. Dit cijfer, dat gezien wordt als indicatie voor de economische groei in de komende drie tot zes maanden, was harder gestegen dan verwacht.

Forse stijging achter de rug Peter Tuz, president en fondsbeheerder bij Chase Investment Counsel Corporation, merkt op dat de Amerikaanse beurzen een forse stijging achter de rug hebben, anticiperend op meevallend economisch nieuws. Wanneer dat uitblijft, kan de ontgoocheling toeslaan. Mogelijk gaan de komende weken iets moeilijker worden, alleszins tot de werkloosheidscijfers voor de maand maart bekend zijn. De Standard & Poor's index is in maart nog altijd met 2,30% gestegen. Bovendien is deze index al vier maanden op rij hoger afgesloten, het was geleden van september 2009 dat dit nog was gebeurd. De S&P 500 is overigens tijdens 10 van de 11 voorbije weken gestegen.Dieptepunt huizenmarkt achter de rug Gegevens over de Amerikaanse huizenmarkt in februari waren volgens ABN Amro vorige week zwak in de zin dat het aantal in aanbouw genomen woningen en de verkopen van bestaande woningen met circa 1% daalden ten opzichte van januari. Ten opzichte van februari 2011 vond wel een versnelling plaats als indicatie dat het dieptepunt van de huizenmarkt wel voorbij is. Voorlopende indicatoren geven enige ruimte voor optimisme. Positief was het Amerikaanse cijfer over de leidende indicatoren in februari. Dit cijfer, dat gezien wordt als indicatie voor de economische groei in de komende drie tot zes maanden, was harder gestegen dan verwacht.