Tussen september 2010 en juni 2011 zouden de de elektriciteitsprijzen kunstmatig opgedreven zijn, waardoor de bank tientallen miljoenen dollars verdiende op de kap van de consumenten. In geval de manipulatie van de elektriciteitsprijzen bewezen is, kan JP Morgan tot een grote schadevergoeding worden veroordeeld.

De manipulatie van de elektriciteitsprijzen is geen alleenstaand geval, de afgelopen maanden werden onderzoeken gevoerd naar de manipulatie van zowat alle markten. Alles is begonnen met de manipulatie van de LIBOR-rente, maar het einde is bijlange na nog niet in zicht.

Tussen september 2010 en juni 2011 zouden de de elektriciteitsprijzen kunstmatig opgedreven zijn, waardoor de bank tientallen miljoenen dollars verdiende op de kap van de consumenten. In geval de manipulatie van de elektriciteitsprijzen bewezen is, kan JP Morgan tot een grote schadevergoeding worden veroordeeld. De manipulatie van de elektriciteitsprijzen is geen alleenstaand geval, de afgelopen maanden werden onderzoeken gevoerd naar de manipulatie van zowat alle markten. Alles is begonnen met de manipulatie van de LIBOR-rente, maar het einde is bijlange na nog niet in zicht.