Op basis van de futures gaan de Amerikaanse beurzen vandaag stabiel tot iets lager openen. De futures geven momenteel een verlies van ongeveer een kwart procent aan.

De beleggers beseffen dat tegen de achtergrond van de alsmaar uitwaaierende Europese schuldencrisis er weinig redenen tot optimisme zijn.

Wall Street maakt zich met name zorgen over het overwaaien van de onrust van Spanje naar Italië. Daardoor zou de crisis in Europa meteen in een heel andere dimensie zijn beland.

De evolutie van de obligatiekoersen in Zuid-Europa zal vandaag dan nauwlettend in de gaten worden gehouden.

2012, het jaar van de opkomende markten

Globaal genomen weten volgens Edmond de Rothschild Asset Management de ontwikkelde economieën zich te handhaven, ondanks het feit dat er in Europa een recessie op te tekenen valt door de inspanningen om de begrotingstekorten te verkleinen.

In de Verenigde Staten nadert de sanering van de vastgoedmarkt zijn einde en kondigt de groei van de Amerikaanse economie zich in 2012 aan als meer solide.

Omstandigheden die buitengewoon gunstig zijn voor de groeimarkten, zijn de volgende: inflatie onder controle, structureel verhoogde groei, redelijke valorisaties,...

Het opkomende Europa is een veelzijdige investeringszone, die solide macro-economische fundamenten, aantrekkelijke valorisaties en ongeëxploiteerde investeringsmogelijkheden biedt.

Latijns-Amerika is anderzijds een heterogene zone die geniet van een thuismarkt in volle expansie, een toegang tot de wereldwijde, in het bijzonder de Chinese, groei en rijke aardolievoorraden.

Op basis van de futures gaan de Amerikaanse beurzen vandaag stabiel tot iets lager openen. De futures geven momenteel een verlies van ongeveer een kwart procent aan. De beleggers beseffen dat tegen de achtergrond van de alsmaar uitwaaierende Europese schuldencrisis er weinig redenen tot optimisme zijn. Wall Street maakt zich met name zorgen over het overwaaien van de onrust van Spanje naar Italië. Daardoor zou de crisis in Europa meteen in een heel andere dimensie zijn beland. De evolutie van de obligatiekoersen in Zuid-Europa zal vandaag dan nauwlettend in de gaten worden gehouden. 2012, het jaar van de opkomende markten Globaal genomen weten volgens Edmond de Rothschild Asset Management de ontwikkelde economieën zich te handhaven, ondanks het feit dat er in Europa een recessie op te tekenen valt door de inspanningen om de begrotingstekorten te verkleinen. In de Verenigde Staten nadert de sanering van de vastgoedmarkt zijn einde en kondigt de groei van de Amerikaanse economie zich in 2012 aan als meer solide. Omstandigheden die buitengewoon gunstig zijn voor de groeimarkten, zijn de volgende: inflatie onder controle, structureel verhoogde groei, redelijke valorisaties,... Het opkomende Europa is een veelzijdige investeringszone, die solide macro-economische fundamenten, aantrekkelijke valorisaties en ongeëxploiteerde investeringsmogelijkheden biedt. Latijns-Amerika is anderzijds een heterogene zone die geniet van een thuismarkt in volle expansie, een toegang tot de wereldwijde, in het bijzonder de Chinese, groei en rijke aardolievoorraden.