Morgen worden de werkloosheidscijfers voor de maand december bekendgemaakt, waarbij uiteraard de aandacht vooral zal uitgaan naar de jobcreatie. De consensusverwachting is dat er buiten de landbouwsector vorige maand ongeveer 150.000 banen zijn bijgekomen.

In de privé-sector kwamen vorige maand meer nieuwe jobs bij dan verwacht, zodat daar van enige invloed alvast geen sprake was. Volgens het ADP National Employment Report kwamen er in de privé-bedrijven vorige maand 215.000 jobs bij, wat ruim meer was dan de 133.000 jobs waar op was gerekend.

Morgen worden de werkloosheidscijfers voor de maand december bekendgemaakt, waarbij uiteraard de aandacht vooral zal uitgaan naar de jobcreatie. De consensusverwachting is dat er buiten de landbouwsector vorige maand ongeveer 150.000 banen zijn bijgekomen. In de privé-sector kwamen vorige maand meer nieuwe jobs bij dan verwacht, zodat daar van enige invloed alvast geen sprake was. Volgens het ADP National Employment Report kwamen er in de privé-bedrijven vorige maand 215.000 jobs bij, wat ruim meer was dan de 133.000 jobs waar op was gerekend.