Vorige week waren er drie dagen dat de Dow Jones een beweging met meer dan 100 punten maakte en dat is vrij uitzonderlijk geworden.

Het optimisme over het economisch herstel is wat kleiner geworden na de publicatie van zwakker dan verwachte BBP-cijfers en een daling in het consumentenvertrouwen.

Bovendien was er het bericht dat de federale overheid een onderzoek start naar Goldman Sachs. Dit onderzoek kan uiteraard gevolgen hebben voor de ganse banksector.

Michael Sheldon, strateeg bij RDM Financial Group, kan alleen maar concluderen dat de markt inderdaad een vermoeide indruk maakt. Veel goed nieuws zit al in de beurskoersen verrekend, zodat een correctie na de voorafgaande stijging niet onlogisch zou zijn.

De Dow Jones sloot de maand april niettemin af met een winst van 1,40%, waardoor april bovendien de derde maand op rij was dat in de plus werd afgesloten. Vorige week werd niettemin een periode van acht weken van stijgende koersen doorbroken.

Vorige week waren er drie dagen dat de Dow Jones een beweging met meer dan 100 punten maakte en dat is vrij uitzonderlijk geworden. Het optimisme over het economisch herstel is wat kleiner geworden na de publicatie van zwakker dan verwachte BBP-cijfers en een daling in het consumentenvertrouwen. Bovendien was er het bericht dat de federale overheid een onderzoek start naar Goldman Sachs. Dit onderzoek kan uiteraard gevolgen hebben voor de ganse banksector. Michael Sheldon, strateeg bij RDM Financial Group, kan alleen maar concluderen dat de markt inderdaad een vermoeide indruk maakt. Veel goed nieuws zit al in de beurskoersen verrekend, zodat een correctie na de voorafgaande stijging niet onlogisch zou zijn. De Dow Jones sloot de maand april niettemin af met een winst van 1,40%, waardoor april bovendien de derde maand op rij was dat in de plus werd afgesloten. Vorige week werd niettemin een periode van acht weken van stijgende koersen doorbroken.