Deze week wordt mogelijk de belangrijkste week voor Wall Street wat de bedrijfsresultaten betreft. Maar liefst 180 bedrijven die deel uitmaken van de S&P 500 komen met cijfers. Belangrijk om te vermelden is dat er deze week heel wat industriële bedrijven komen rapporteren. Daarnaast is het natuurlijk ook wachten op de cijfers van Apple.

Maar niet alleen de bedrijfsresultaten staan deze week in focus op de Amerikaanse financiële markten, er zal ook worden uitgekeken naar wat de Federal Reserve Bank te vertellen heeft. Dinsdag start namelijk de meeting van het Federal Open Market Committee.

Tegen FED handelen, heeft geen zin

Volgens een rondvraag gedaan door Reuters hebben de beter dan verwachte macro-economische indicatoren en een zich geleidelijk verbeterende situatie op de Amerikaanse arbeidsmarkt er toe bijgedragen dat de kansen op een verdere renteverlaging door de FED kleiner zijn geworden. Niettemin wordt belangrijk wat Ben Bernanke over de economische situatie gaat vertellen.

Quincy Krosby, market strategist bij Prudential Financial in Newark, is van mening dat het geen zin heeft om tegen de centrale bank in te gaan. Wall Street wordt momenteel gedomineerd door wat de centrale bankiers zeggen en denken, waardoor het gevaarlijk is om uit de markt te blijven.

Deze week wordt mogelijk de belangrijkste week voor Wall Street wat de bedrijfsresultaten betreft. Maar liefst 180 bedrijven die deel uitmaken van de S&P 500 komen met cijfers. Belangrijk om te vermelden is dat er deze week heel wat industriële bedrijven komen rapporteren. Daarnaast is het natuurlijk ook wachten op de cijfers van Apple. Maar niet alleen de bedrijfsresultaten staan deze week in focus op de Amerikaanse financiële markten, er zal ook worden uitgekeken naar wat de Federal Reserve Bank te vertellen heeft. Dinsdag start namelijk de meeting van het Federal Open Market Committee. Tegen FED handelen, heeft geen zin Volgens een rondvraag gedaan door Reuters hebben de beter dan verwachte macro-economische indicatoren en een zich geleidelijk verbeterende situatie op de Amerikaanse arbeidsmarkt er toe bijgedragen dat de kansen op een verdere renteverlaging door de FED kleiner zijn geworden. Niettemin wordt belangrijk wat Ben Bernanke over de economische situatie gaat vertellen. Quincy Krosby, market strategist bij Prudential Financial in Newark, is van mening dat het geen zin heeft om tegen de centrale bank in te gaan. Wall Street wordt momenteel gedomineerd door wat de centrale bankiers zeggen en denken, waardoor het gevaarlijk is om uit de markt te blijven.