Wall Street loopt het risico een derde 'bear'markt in te luiden. Nu maakt één kille beursweek nog geen winter, maar elke koudegolf begint met een afkoeling.

Omgerekend naar euro's is een belegging in de regio Noord-Amerika af te raden, zo blijkt uit een relatieve sterkte analyse in ETF's genoteerd aan NYSE Euronext.

Europa verzwakt ten opzichte van de regio Asia Pacific en 'Emerging Markets'

Het koersverloop van de beurs in Athene wijst op aanstaande verkooppaniek. Waar aandelenindices topvormingskarakteristieken vertonen, ontworstelen de staatsleningen van de 'solide' geachte landen zich aan de recente dalende tendens. In relatieve zin verzwakt de Franse obligatiemarkt ten opzichte van Duits schuldpapier.

Euro teruggevallen richting 1,27 dollar

De euro is volgens Theodoor Gilissen Bankiers conform verwachting teruggevallen naar $ 1,27. De zwakte van de euro (of sterkte van de US Dollar) gaat naar verwachting invloed krijgen op de goudprijs.

De verkoopdruk in Wall Street in de afgelopen 20 handelsdagen heeft geleid tot topvormingskarakteristieken. De trends in de Amerikaanse aandelenindices zijn overigens nog niet als dalend te kwalificeren, maar het feit dat de Amerikaanse Treasuries tegelijkertijd in een bodemproces belanden, illustreert een veranderende houding onder beleggers.

Het is hierbij wellicht zinvol om te benadrukken dat niet zozeer van belang is wat 'men' denkt, maar juist hoe 'men' hiernaar daadwerkelijk handelt.

In het algemeen geeft de markt ons heel effectief bruikbare informatie over de veranderingen in de consensus. In het bijzonder geldt op de lange termijn dat wij de markt niet verslaan, maar de markt meestal ons verslaat.

Wall Street loopt het risico een derde 'bear'markt in te luiden. Nu maakt één kille beursweek nog geen winter, maar elke koudegolf begint met een afkoeling. Omgerekend naar euro's is een belegging in de regio Noord-Amerika af te raden, zo blijkt uit een relatieve sterkte analyse in ETF's genoteerd aan NYSE Euronext.Europa verzwakt ten opzichte van de regio Asia Pacific en 'Emerging Markets' Het koersverloop van de beurs in Athene wijst op aanstaande verkooppaniek. Waar aandelenindices topvormingskarakteristieken vertonen, ontworstelen de staatsleningen van de 'solide' geachte landen zich aan de recente dalende tendens. In relatieve zin verzwakt de Franse obligatiemarkt ten opzichte van Duits schuldpapier.Euro teruggevallen richting 1,27 dollar De euro is volgens Theodoor Gilissen Bankiers conform verwachting teruggevallen naar $ 1,27. De zwakte van de euro (of sterkte van de US Dollar) gaat naar verwachting invloed krijgen op de goudprijs. De verkoopdruk in Wall Street in de afgelopen 20 handelsdagen heeft geleid tot topvormingskarakteristieken. De trends in de Amerikaanse aandelenindices zijn overigens nog niet als dalend te kwalificeren, maar het feit dat de Amerikaanse Treasuries tegelijkertijd in een bodemproces belanden, illustreert een veranderende houding onder beleggers. Het is hierbij wellicht zinvol om te benadrukken dat niet zozeer van belang is wat 'men' denkt, maar juist hoe 'men' hiernaar daadwerkelijk handelt. In het algemeen geeft de markt ons heel effectief bruikbare informatie over de veranderingen in de consensus. In het bijzonder geldt op de lange termijn dat wij de markt niet verslaan, maar de markt meestal ons verslaat.