Beleggers investeren namelijk in beleggingsfondsen in aandelen aan een tempo dat we sinds de internetzeepbel van de late jaren 90 niet meer meegemaakt hebben. Bovendien zijn er opnieuw steeds meer beleggers die aandelen op krediet kopen en dat wijst op een overdrijvingsfase.

Enkele marktleiders zoals Tesla of Netflix geven bovendien blijk van vermoeidheidsverschijnselen, wat zou kunnen betekenen dat er een sectorrotatie op komst is. Tenslotte zijn de marges bij de bedrijfswinsten zo hoog dat ze vanaf de huidige niveaus eigenlijk alleen maar kunnen dalen.

Beleggers investeren namelijk in beleggingsfondsen in aandelen aan een tempo dat we sinds de internetzeepbel van de late jaren 90 niet meer meegemaakt hebben. Bovendien zijn er opnieuw steeds meer beleggers die aandelen op krediet kopen en dat wijst op een overdrijvingsfase. Enkele marktleiders zoals Tesla of Netflix geven bovendien blijk van vermoeidheidsverschijnselen, wat zou kunnen betekenen dat er een sectorrotatie op komst is. Tenslotte zijn de marges bij de bedrijfswinsten zo hoog dat ze vanaf de huidige niveaus eigenlijk alleen maar kunnen dalen.