Vorige maand kwamen er buiten de werkloosheidscijfers 113.000 nieuwe jobs bij, wat duidelijk minder is dan de 185.000 nieuwe arbeidsplaatsen waar op was gerekend. Anderzijds daalde de werkloosheidsgraad van 6,70 naar 6,60%. Het beeld over de arbeidsmarkt was dus opnieuw verdeeld.

Hierbij dient wel opgemerkt dat het beeld voor de maand januari negatief werd beïnvloed door het zware winterweer in de eerste dagen van de maand. Pas in de komende dagen zal duidelijk worden of de situatie op de Amerikaanse arbeidsmarkt in positieve zin evolueert.

Vorige maand kwamen er buiten de werkloosheidscijfers 113.000 nieuwe jobs bij, wat duidelijk minder is dan de 185.000 nieuwe arbeidsplaatsen waar op was gerekend. Anderzijds daalde de werkloosheidsgraad van 6,70 naar 6,60%. Het beeld over de arbeidsmarkt was dus opnieuw verdeeld. Hierbij dient wel opgemerkt dat het beeld voor de maand januari negatief werd beïnvloed door het zware winterweer in de eerste dagen van de maand. Pas in de komende dagen zal duidelijk worden of de situatie op de Amerikaanse arbeidsmarkt in positieve zin evolueert.