Die indices kunnen winsten van ongeveer 1% en zelfs iets meer in het geval van de Nasdaq vasthouden. De rente op de 10-jarige staatsobligatie bedraagt inmiddels weer dan 2,50%.

De volgende belangrijke gebeurtenis wordt de publicatie van de Amerikaanse bedrijfsresultaten over het tweede kwartaal. Volgende week maandag komt Alcoa als eerste rapporteren, waarna in de dagen nadien de stroom kwartaalcijfers op dreef zal komen.

Vraag is of de kwaliteit van die bedrijfsresultaten voldoende zal zijn om de opwaartse beweging een nieuw elan te geven. De afgelopen weken hebben verschillende bedrijven een winstwaarschuwing gegeven. Daarnaast zijn er maar weinig bedrijven die de prognoses naar boven opgetrokken.

Die indices kunnen winsten van ongeveer 1% en zelfs iets meer in het geval van de Nasdaq vasthouden. De rente op de 10-jarige staatsobligatie bedraagt inmiddels weer dan 2,50%. De volgende belangrijke gebeurtenis wordt de publicatie van de Amerikaanse bedrijfsresultaten over het tweede kwartaal. Volgende week maandag komt Alcoa als eerste rapporteren, waarna in de dagen nadien de stroom kwartaalcijfers op dreef zal komen. Vraag is of de kwaliteit van die bedrijfsresultaten voldoende zal zijn om de opwaartse beweging een nieuw elan te geven. De afgelopen weken hebben verschillende bedrijven een winstwaarschuwing gegeven. Daarnaast zijn er maar weinig bedrijven die de prognoses naar boven opgetrokken.