Euro krijgt er weer stevig van langs

Op de valutamarkten bleef de koers van de euro onder druk staan, de beleggers vluchtten massaal richting de veilige vluchthaven die de Amerikaanse dollar nog steeds is.

Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2838 dollar betaald of ruim een half procent minder dan het slotniveau van gisteren van afgelopen vrijdag. Ook staatsobligaties worden nog steeds als veilig beschouwd, het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie daalde tot 1,788%.

Voor een troy ounce goud werd 1557,90 dollar betaald, of een daling met ruim 25 dollar of iets meer dan een half procent. De goudprijs nadert opnieuw een belangrijke steunzone.

Olieprijs blijft onder druk staan

Ruwe olie (US Crude) werd opnieuw flink goedkoper, voor een vat ruwe olie werd nog iets meer dan 94,50 dollar betaald. Dat komt neer op een daling met ruim anderhalf procent.

Euro krijgt er weer stevig van langs Op de valutamarkten bleef de koers van de euro onder druk staan, de beleggers vluchtten massaal richting de veilige vluchthaven die de Amerikaanse dollar nog steeds is. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2838 dollar betaald of ruim een half procent minder dan het slotniveau van gisteren van afgelopen vrijdag. Ook staatsobligaties worden nog steeds als veilig beschouwd, het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie daalde tot 1,788%. Voor een troy ounce goud werd 1557,90 dollar betaald, of een daling met ruim 25 dollar of iets meer dan een half procent. De goudprijs nadert opnieuw een belangrijke steunzone.Olieprijs blijft onder druk staan Ruwe olie (US Crude) werd opnieuw flink goedkoper, voor een vat ruwe olie werd nog iets meer dan 94,50 dollar betaald. Dat komt neer op een daling met ruim anderhalf procent.