Technisch is het beeld inderdaad oververkocht, maar de vraag is hoe ver het herstelpotentieel kan reiken. De Amerikaanse rente blijft namelijk alsmaar stijgen, het rendement op de 10-jarige staatsobligatie is inmiddels opgelopen tot in de buurt van 2,50%.

Het herstel van de goudprijs verloopt aarzelend, voorlopig kan de kaap van 1300 dollar niet meer worden gerond. Op de valutamarkten wordt de dollar alsmaar sterker, de euro is inmiddels teruggevallen tot het niveau van 1,3150 dollar. De olieprijs blijft onder druk staan.

Technisch is het beeld inderdaad oververkocht, maar de vraag is hoe ver het herstelpotentieel kan reiken. De Amerikaanse rente blijft namelijk alsmaar stijgen, het rendement op de 10-jarige staatsobligatie is inmiddels opgelopen tot in de buurt van 2,50%. Het herstel van de goudprijs verloopt aarzelend, voorlopig kan de kaap van 1300 dollar niet meer worden gerond. Op de valutamarkten wordt de dollar alsmaar sterker, de euro is inmiddels teruggevallen tot het niveau van 1,3150 dollar. De olieprijs blijft onder druk staan.