Klapper van de dag is uiteraard Dell dat komt rapporteren, later deze week staan ook de resultaten van Hewlett-Pacard op de agenda. In eigen land kijken we uit naar de resultaten van GIMV, op de Londense beurs is Marks & Spencer de blikvanger.

Spoeling bedrijfsresultaten wordt dunner

Overigens hebben de beurzen zich de afgelopen week volgens ABN Amro niet veel aangetrokken van een paar relatief positieve macro-economische indicatoren en bedrijfsresultaten.

De positieve indicatoren kwamen hoofdzakelijk uit de Verenigde Staten met onder meer een forse stijging van de Empire State manufacturing-index, die als eerste iets zegt over de economische activiteit in mei in de omgeving van New York.

Voorts werden er de afgelopen week in het algemeen positieve en veelal meevallende resultaten gepubliceerd. Zeer positief was de overname door DSM van de Canadese babyvoedingproducent Ocean Nutrician voor 540 miljoen dollar. Deze overname zal al in 2013 aan de winst bijdragen.

Voor de komende week zal de spoeling van de bedrijfsresultaten wat dunner worden, nu het seizoen ten einde loopt. Marks and Spencer en Hewlett-Packard (zie in beide gevallen hierboven) zijn de nakomertjes die hun resultaten zullen rapporteren.

Op macro-economisch gebied zal de aandacht uitgaan naar gegevens over de Amerikaanse huizenmarkt, het Nederlandse consumentenvertrouwen en de Europese industriële orders.

Klapper van de dag is uiteraard Dell dat komt rapporteren, later deze week staan ook de resultaten van Hewlett-Pacard op de agenda. In eigen land kijken we uit naar de resultaten van GIMV, op de Londense beurs is Marks & Spencer de blikvanger.Spoeling bedrijfsresultaten wordt dunner Overigens hebben de beurzen zich de afgelopen week volgens ABN Amro niet veel aangetrokken van een paar relatief positieve macro-economische indicatoren en bedrijfsresultaten. De positieve indicatoren kwamen hoofdzakelijk uit de Verenigde Staten met onder meer een forse stijging van de Empire State manufacturing-index, die als eerste iets zegt over de economische activiteit in mei in de omgeving van New York. Voorts werden er de afgelopen week in het algemeen positieve en veelal meevallende resultaten gepubliceerd. Zeer positief was de overname door DSM van de Canadese babyvoedingproducent Ocean Nutrician voor 540 miljoen dollar. Deze overname zal al in 2013 aan de winst bijdragen. Voor de komende week zal de spoeling van de bedrijfsresultaten wat dunner worden, nu het seizoen ten einde loopt. Marks and Spencer en Hewlett-Packard (zie in beide gevallen hierboven) zijn de nakomertjes die hun resultaten zullen rapporteren. Op macro-economisch gebied zal de aandacht uitgaan naar gegevens over de Amerikaanse huizenmarkt, het Nederlandse consumentenvertrouwen en de Europese industriële orders.