Wall Street kijkt uit naar cijfers General Electric

In Brussel kijken we vandaag op de eerste plaats uit naar de resultaten van Barco. Daarnaast blijft het relatief rustig, met in Europa verder nog cijfers van Beter Bed, Vodafone en Ziggo.

In de VS is vrijdag traditioneel eveneens een rustige dag, maar vandaag is er toch behoorlijk wat actie. Er zijn op de eerste plaats de cijfers van General Electric, met daarnaast die van Ingersoll-Rand, First Capital, Manpower en Schlumberger.

Beleggers moeten beleggingshorizon verbreden

De situatie in Europa, hoge schulden in ontwikkelde landen en het debat over schuld versus groei zullen waarschijnlijk hun weerslag hebben op beleggingscategorieën.

Beleggers moeten hun manier van denken over beleggingscategorieën daarop aanpassen. Voor beleggers in vastrentende waarden is het van belang om op te letten of landen zelf de controle hebben over hun eigen munt en of ze hun schulden kunnen monetariseren.

Als dat zo is, is bij hen het inflatierisico mogelijk groter. Zo niet, dan is het kredietrisico mogelijk groter. Andrew Mewbourne van PIMCO moedigt beleggers aan om hun horizon voor beleggingsmogelijkheden te verbreden, bijvoorbeeld door beter te kijken naar staatsobligaties uit opkomende landen.

Ook valt te denken aan activa als vastgoed en grondstoffen, die mogelijk als vervanging kunnen dienen voor traditionele binnenlandse aandelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content