Groeiversnelling Amerikaanse economie kan gaan stilvallen

De recent gepubliceerd macro-economische indicatoren wijzen in de richting van een aantrekkende economische groei in de Verenigde Staten, maar die beweging stuit op heel wat scepticisme bij de beleggers.

Bij Bank of America Merrill Lynch is econoom Neil Dutta van mening de groeiversnelling van de Amerikaanse economie snel opnieuw gaat stilvallen. Dat blijkt volgens Dutta uit de reacties op de financiële markten.

Hij gelooft dat de heropleving van de beurskoersen een fenomeen van tijdelijke aard zal zijn geweest, terwijl de obligatiemarkten al in de richting van een vertraging van de economische groei wijzen.

2013 zal geen goed jaar worden voor de Amerikaanse economie

Bij Deutsche Bank is econoom Joe LaVorgna allesbehalve enthousiast over de huidige economische situatie. Hij verwacht dat de Amerikaanse economie dit jaar maar met 2% gaat groeien.

Advanced Micro Devices maakt beter dan verwachte resultaten bekend

Gisterenavond maakte Advanced Micro Devices beter dan verwachte resultaten bekend. De nettowinst per aandeel bedroeg 35 dollarcent, tegenover 68 dollarcent tijdens het eerste kwartaal van vorig jaar. De omzet bedroeg nog 383,80 miljard dollar, tegenover 535,80 miljard dollar. In reactie op de cijfers noteert de koers van in de nabeurshandel ruim 1% hoger.

Groeiversnelling Amerikaanse economie kan gaan stilvallen De recent gepubliceerd macro-economische indicatoren wijzen in de richting van een aantrekkende economische groei in de Verenigde Staten, maar die beweging stuit op heel wat scepticisme bij de beleggers. Bij Bank of America Merrill Lynch is econoom Neil Dutta van mening de groeiversnelling van de Amerikaanse economie snel opnieuw gaat stilvallen. Dat blijkt volgens Dutta uit de reacties op de financiële markten. Hij gelooft dat de heropleving van de beurskoersen een fenomeen van tijdelijke aard zal zijn geweest, terwijl de obligatiemarkten al in de richting van een vertraging van de economische groei wijzen. 2013 zal geen goed jaar worden voor de Amerikaanse economie Bij Deutsche Bank is econoom Joe LaVorgna allesbehalve enthousiast over de huidige economische situatie. Hij verwacht dat de Amerikaanse economie dit jaar maar met 2% gaat groeien.Advanced Micro Devices maakt beter dan verwachte resultaten bekend Gisterenavond maakte Advanced Micro Devices beter dan verwachte resultaten bekend. De nettowinst per aandeel bedroeg 35 dollarcent, tegenover 68 dollarcent tijdens het eerste kwartaal van vorig jaar. De omzet bedroeg nog 383,80 miljard dollar, tegenover 535,80 miljard dollar. In reactie op de cijfers noteert de koers van in de nabeurshandel ruim 1% hoger.