Vanuit Amerika kwamen vorige week volgens Theodoor Gilissen Bankiers wisselende berichten. Goed nieuws was dat de groei

in het derde kwartaal opwaarts is bijgesteld van 2,7% naar 3,1%.

De Philadelphia Fed index voor de industrie steeg daarnaast flink en kwam hoger uit dan de verwachting, terwijl bestaande huizenverkopen in november een stijging lieten zien van 5,9%, ook hoger dan de 2,3% verwachting.

Tegenover deze bemoedigende macrocijfers staan de laatste perikelen rond het voorkomen van de fiscal cliff. De Republikeinen hebben een stemming in het Huis van Afgevaardigden over het belastingplan van Boehner afgeblazen, vanwege gebrek aan steun bij de eigen achterban voor het plan. Boehner heeft de bal nu weer bij Obama gelegd om met een nieuw voorstel te komen.

Vanuit Amerika kwamen vorige week volgens Theodoor Gilissen Bankiers wisselende berichten. Goed nieuws was dat de groei in het derde kwartaal opwaarts is bijgesteld van 2,7% naar 3,1%. De Philadelphia Fed index voor de industrie steeg daarnaast flink en kwam hoger uit dan de verwachting, terwijl bestaande huizenverkopen in november een stijging lieten zien van 5,9%, ook hoger dan de 2,3% verwachting. Tegenover deze bemoedigende macrocijfers staan de laatste perikelen rond het voorkomen van de fiscal cliff. De Republikeinen hebben een stemming in het Huis van Afgevaardigden over het belastingplan van Boehner afgeblazen, vanwege gebrek aan steun bij de eigen achterban voor het plan. Boehner heeft de bal nu weer bij Obama gelegd om met een nieuw voorstel te komen.