Bij Relational Investors LLC is Ralph Whitworth van mening dat de onzekerheid pas gaat verdwijnen wanneer er een definitieve oplossing komt voor de Europese schuldencrisis.

De VIX, ook wel bekend als de 'fear index' steeg vorige week met 28% tot 40,10. Vanaf 12 april is deze index, die de angst onder de optiebeleggers meet, met 157% gestegen.

De Standard & Poor's 500 Index is tot dusver in mei met 8,30% gedaald en dat is de scherpste daling in 15 maanden. Het is allesbehalve zeker dat de beurskoersen al een bodem hebben bereikt.

In de huidige volatiele omstandigheden gaat de voorkeur van Whitworth uit naar aandelen met een sterke cash flow en een lage schuldengraad. Zo'n bedrijf is bijvoorbeeld Baxter International.

Bij Relational Investors LLC is Ralph Whitworth van mening dat de onzekerheid pas gaat verdwijnen wanneer er een definitieve oplossing komt voor de Europese schuldencrisis. De VIX, ook wel bekend als de 'fear index' steeg vorige week met 28% tot 40,10. Vanaf 12 april is deze index, die de angst onder de optiebeleggers meet, met 157% gestegen. De Standard & Poor's 500 Index is tot dusver in mei met 8,30% gedaald en dat is de scherpste daling in 15 maanden. Het is allesbehalve zeker dat de beurskoersen al een bodem hebben bereikt. In de huidige volatiele omstandigheden gaat de voorkeur van Whitworth uit naar aandelen met een sterke cash flow en een lage schuldengraad. Zo'n bedrijf is bijvoorbeeld Baxter International.