Vrijdag worden ondanks de verlofdag toch de werkloosheidscijfers voor de maand maart bekendgemaakt. Algemeen wordt verwacht dat er vorige maand buiten de landbouwsector 200.000 jobs zijn bijgekomen. Het herstel van de arbeidsmarkt zou zich dus verder zetten.

Zwakkere bedrijfsresultaten kunnen rally afremmen

De S&P 500 sloot vorige week vrijdag af op 1408,47 en dat was het hoogste niveau sinds mei 2008. Tijdens het eerste kwartaal was er een stijging voor deze index met 12% weggelegd, wat een indrukwekkende prestatie mag worden genoemd. In maart ging de S&P 500 3,10% hoger.

De Nasdaq deed het zelfs nog beter, met een koersstijging van 19% tijdens het eerste kwartaal. Sinds 1991 was het eerste kwartaal nooit beter geweest. De vraag die zich nu uiteraard stelt, is of de Amerikaanse beurzen deze prestaties gaan kunnen herhalen.

Jon Fisher, fondsbeheerder bij Fifth Third Asset Management in Minneapolis, denkt van wel. Hij ziet de huidige stijgingsfase nog doorgaan tot ergens medio juni, wanneer er een vertraging kan optreden. Die vertraging kan mogelijk gepaard gaan met een terugval in de bedrijfsresultaten. Met name in de tweede helft van het jaar kunnen de bedrijfsresultaten gaan verzwakken.

Vrijdag worden ondanks de verlofdag toch de werkloosheidscijfers voor de maand maart bekendgemaakt. Algemeen wordt verwacht dat er vorige maand buiten de landbouwsector 200.000 jobs zijn bijgekomen. Het herstel van de arbeidsmarkt zou zich dus verder zetten. Zwakkere bedrijfsresultaten kunnen rally afremmen De S&P 500 sloot vorige week vrijdag af op 1408,47 en dat was het hoogste niveau sinds mei 2008. Tijdens het eerste kwartaal was er een stijging voor deze index met 12% weggelegd, wat een indrukwekkende prestatie mag worden genoemd. In maart ging de S&P 500 3,10% hoger. De Nasdaq deed het zelfs nog beter, met een koersstijging van 19% tijdens het eerste kwartaal. Sinds 1991 was het eerste kwartaal nooit beter geweest. De vraag die zich nu uiteraard stelt, is of de Amerikaanse beurzen deze prestaties gaan kunnen herhalen. Jon Fisher, fondsbeheerder bij Fifth Third Asset Management in Minneapolis, denkt van wel. Hij ziet de huidige stijgingsfase nog doorgaan tot ergens medio juni, wanneer er een vertraging kan optreden. Die vertraging kan mogelijk gepaard gaan met een terugval in de bedrijfsresultaten. Met name in de tweede helft van het jaar kunnen de bedrijfsresultaten gaan verzwakken.