Spanje blijft uiteraard een aandachtspunt, maar in de Verenigde Staten zelf gaan de blikken op Apple gericht blijven. Deze zwaargewicht in de Nasdaq heeft een hallucinante stijgingsfase achter de rug, maar wordt nu met een forse correctie geconfronteerd.

Niet toevallig was de correctie op de Nasdaq gisteren vooral het gevolg van de koersdaling bij Apple. De analisten durven niet te voorspellen dat de koersstijging bij Apple nu definitief achter de rug is, veel zal afhangen van de resultaten die het bedrijf binnenkort gaat bekendmaken.

Wall Street kan nog sterk te leiden hebben onder eurocrisis

Bob Janjuah, co-head global macro research bij Nomura Securities, vreest dat we wat de eurocrisis betreft nog heel wat hinderpalen gaan overwonnen moeten worden. Dat zal met de nodige pijn gebeuren en de halve of zelfs de hele wereld gaat daar hinder van ondervinden. Wall Street gaat nog sterk te leiden hebben onder eurocrisis, aldus Janjuah.

Tot dusver was er sprake van een ontkoppelling van de Amerikaanse beurzen, weg van het Europese crisisverhaal. Die ontkoppelling zal echter snel gedaan zijn wanneer de eurocrisis nog ernstigere vormen zou aannemen. Het lijkt erg onwaarschijnlijk dat de VS-economie en -beurs in dat geval de dans zou kunnen ontspringen.

Spanje blijft uiteraard een aandachtspunt, maar in de Verenigde Staten zelf gaan de blikken op Apple gericht blijven. Deze zwaargewicht in de Nasdaq heeft een hallucinante stijgingsfase achter de rug, maar wordt nu met een forse correctie geconfronteerd. Niet toevallig was de correctie op de Nasdaq gisteren vooral het gevolg van de koersdaling bij Apple. De analisten durven niet te voorspellen dat de koersstijging bij Apple nu definitief achter de rug is, veel zal afhangen van de resultaten die het bedrijf binnenkort gaat bekendmaken.Wall Street kan nog sterk te leiden hebben onder eurocrisis Bob Janjuah, co-head global macro research bij Nomura Securities, vreest dat we wat de eurocrisis betreft nog heel wat hinderpalen gaan overwonnen moeten worden. Dat zal met de nodige pijn gebeuren en de halve of zelfs de hele wereld gaat daar hinder van ondervinden. Wall Street gaat nog sterk te leiden hebben onder eurocrisis, aldus Janjuah. Tot dusver was er sprake van een ontkoppelling van de Amerikaanse beurzen, weg van het Europese crisisverhaal. Die ontkoppelling zal echter snel gedaan zijn wanneer de eurocrisis nog ernstigere vormen zou aannemen. Het lijkt erg onwaarschijnlijk dat de VS-economie en -beurs in dat geval de dans zou kunnen ontspringen.