De economie heeft branstof nodig, maar Mohamed El-Erian maakt een onderscheid tussen goede en slechte brandstof. Goede brandstof stimuleert de economie, slechte brandstof stimuleert speculatie.

Volgens Mohamed El-Erian kan de effectieve aankondiging van "quantitative easing 2" rechtstreeks aanleiding geven tot een correctie op de beurzen. De ingreep van de FED zit namelijk al ruimschoots in de beurskoersen verrekend.

De beleggers gaan al snel begrijpen dat het nieuwe rondje "quantitative easing" zonder effect zal blijven. De daaropvolgende teleurstelling kan groot zijn, op de beurs en daarbuiten.

De economie heeft branstof nodig, maar Mohamed El-Erian maakt een onderscheid tussen goede en slechte brandstof. Goede brandstof stimuleert de economie, slechte brandstof stimuleert speculatie. Volgens Mohamed El-Erian kan de effectieve aankondiging van "quantitative easing 2" rechtstreeks aanleiding geven tot een correctie op de beurzen. De ingreep van de FED zit namelijk al ruimschoots in de beurskoersen verrekend. De beleggers gaan al snel begrijpen dat het nieuwe rondje "quantitative easing" zonder effect zal blijven. De daaropvolgende teleurstelling kan groot zijn, op de beurs en daarbuiten.