Daar is eigenlijk ook wel reden voor. Ben Bernanke genoot een zekere vorm van geloofwaardigheid, maar in het geval van Janet Yellen is daar geen sprake van. Ze staat bekend als één van de grootste voorstanders van quantative easing binnen het FOMC van de FED.

"QE infinity" heeft de beurskoersen opgejaagd tot nieuwe hoogtepunten maar het vertrek van Greenspan kan de trekker zijn die een verkoopgolf op gang brengt. Bij de overgang van Volcker tot Greenspan in oktober 1987 kregen we een heuse beurscrash voorgeschoteld en een dergelijk scenario valt ook ditmaal niet meteen uit te sluiten.

Daar is eigenlijk ook wel reden voor. Ben Bernanke genoot een zekere vorm van geloofwaardigheid, maar in het geval van Janet Yellen is daar geen sprake van. Ze staat bekend als één van de grootste voorstanders van quantative easing binnen het FOMC van de FED. "QE infinity" heeft de beurskoersen opgejaagd tot nieuwe hoogtepunten maar het vertrek van Greenspan kan de trekker zijn die een verkoopgolf op gang brengt. Bij de overgang van Volcker tot Greenspan in oktober 1987 kregen we een heuse beurscrash voorgeschoteld en een dergelijk scenario valt ook ditmaal niet meteen uit te sluiten.