De meeste beleggers houden het poeder droog in afwachting van de afloop van de meeting van de Amerikaanse centrale bank op maandag en dinsdag. Op die vergadering zal namelijk worden beslist of de FED al dan niet zal overgaan tot taperen, het afbouwen van de economische steunmaatregelen.

Het valt onmogelijk in te schatten hoe groot de kans is dat de FED daadwerkelijk tot taperen zal overgaan. Sommige economen schatten die kans in op één op drie, anderen denken dat ze één op twee is. In ieder geval kan volgende week een bewogen week worden voor de financiële markten.

De meeste beleggers houden het poeder droog in afwachting van de afloop van de meeting van de Amerikaanse centrale bank op maandag en dinsdag. Op die vergadering zal namelijk worden beslist of de FED al dan niet zal overgaan tot taperen, het afbouwen van de economische steunmaatregelen. Het valt onmogelijk in te schatten hoe groot de kans is dat de FED daadwerkelijk tot taperen zal overgaan. Sommige economen schatten die kans in op één op drie, anderen denken dat ze één op twee is. In ieder geval kan volgende week een bewogen week worden voor de financiële markten.