De Amerikaanse centrale bank heeft het geweer van schouder veranderd en streeft nu heel andere doeleinden na. De gewijzigde politiek van de FED doet heel wat vraagtekens rijzen en het is algemeen bekend dat de financiële markten niet bepaald tuk zijn op onzekerheden.

El-Erian gelooft dat de FED de inkoop van eigen obligaties vandaag verder zal inkrimpen met 10 miljard dollar tot nog 45 miljard dollar per maand. Op het einde van dit jaar zal het taperen achter de rug zijn, waarna de aandacht zich zal toespitsen op de rentepolitiek. In een dergelijke omgeving is de kans op een forse correctie op de beurs van Wall Street allesbehalve denkbeeldig.

De Amerikaanse centrale bank heeft het geweer van schouder veranderd en streeft nu heel andere doeleinden na. De gewijzigde politiek van de FED doet heel wat vraagtekens rijzen en het is algemeen bekend dat de financiële markten niet bepaald tuk zijn op onzekerheden. El-Erian gelooft dat de FED de inkoop van eigen obligaties vandaag verder zal inkrimpen met 10 miljard dollar tot nog 45 miljard dollar per maand. Op het einde van dit jaar zal het taperen achter de rug zijn, waarna de aandacht zich zal toespitsen op de rentepolitiek. In een dergelijke omgeving is de kans op een forse correctie op de beurs van Wall Street allesbehalve denkbeeldig.