Winstnemingen aan het einde van de week zijn volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas Private Banking kenmerkend voor een markt die stevig in een uptrend zit. Traders die op winst zitten nemen hun winst voor het weekend en beginnen 's maandags terug te kopen. In berenmarkten is het net omgekeerd.

Daar nemen de shorters hun winst op het einde van de week, wat betekent dat ze hun short posities op het einde van de week terug kopen, om 's maandags eventueel terug short te gaan. Maar voor de markt betekent dit dat ze in zo een geval na een week van verliezen op het einde van een beetje omhoog gaat. Een heel lang verhaal om te zeggen dat winstnemingen aan het einde van een week van stijgingen gezond zijn en een kenmerk van een stevige uptrend.

Winstnemingen aan het einde van de week zijn volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas Private Banking kenmerkend voor een markt die stevig in een uptrend zit. Traders die op winst zitten nemen hun winst voor het weekend en beginnen 's maandags terug te kopen. In berenmarkten is het net omgekeerd. Daar nemen de shorters hun winst op het einde van de week, wat betekent dat ze hun short posities op het einde van de week terug kopen, om 's maandags eventueel terug short te gaan. Maar voor de markt betekent dit dat ze in zo een geval na een week van verliezen op het einde van een beetje omhoog gaat. Een heel lang verhaal om te zeggen dat winstnemingen aan het einde van een week van stijgingen gezond zijn en een kenmerk van een stevige uptrend.