De hele week gebeurde er weinig tot de werkloosheidcijfers.Een obsessie volgens de Financial Times. Daar zal iedereen het eens over zijn.

De cijfers deze maand werden met nog meer interesse afgewacht en urenlang besproken dan anders. Immers de cijfers zouden een indicatie zijn voor wat de FED zou gaan doen. Doorgaan met het opkopen van obligaties om de economie aan te jagen of langzaam afbouwen.

Strikt genomen zou het de aandelenbelegger niet moeten interesseren. In tegenstelling tot obligatiebeleggers lijken aandelen het altijd goed te doen. Als de opkoop van obligaties doorgaat zal de rente op leningen laag blijven.

Dat betekent dat de obligatiebelegger wellicht ook voor een deel in aandelen gaat beleggen in met name dividendaandelen. Aan de andere kant als de economie wel fors aantrekt zullen aandelen ook aantrekkelijk zijn. Immers de winsten van bedrijven zullen verder stijgen.

Toch blijft de fixatie op de werkloosheidcijfers groot. Volgende maand zal dat ook weer het geval zijn. Dan komen de cijfers op 5 juli. In de tussentijd zullen bedrijven niet veel rapporteren. De S&P500 stond voor de publicatie van de cijfers op een week verlies van ongeveer 0,5%.

Na de cijfers steeg de index met 1,3% zodat het de weekwinst uit-kwam op 0,8%. Voor de Dow Jones gelden praktisch dezelfde percentagecijfers.

De meest opvallende sector afgelopen week was de Healthcare sector. Bedrijven als Celgene, Hospira en Gilead stegen twee tot drie procent.

De gehele sector is overigens een van de best presterende indexen. Dit jaar is de index met ruim 21% gestegen. Dat geeft ook aan het beleggingsgedrag van de meeste beleggers.

Men wil wel beleggen maar kiest voor zekere sectoren. En de Health-Care behoort daartoe. Er is namelijk een stabiele en zekere groei in deze industrie. En dus ook een stabiele winstgroei.

De hele week gebeurde er weinig tot de werkloosheidcijfers.Een obsessie volgens de Financial Times. Daar zal iedereen het eens over zijn. De cijfers deze maand werden met nog meer interesse afgewacht en urenlang besproken dan anders. Immers de cijfers zouden een indicatie zijn voor wat de FED zou gaan doen. Doorgaan met het opkopen van obligaties om de economie aan te jagen of langzaam afbouwen. Strikt genomen zou het de aandelenbelegger niet moeten interesseren. In tegenstelling tot obligatiebeleggers lijken aandelen het altijd goed te doen. Als de opkoop van obligaties doorgaat zal de rente op leningen laag blijven. Dat betekent dat de obligatiebelegger wellicht ook voor een deel in aandelen gaat beleggen in met name dividendaandelen. Aan de andere kant als de economie wel fors aantrekt zullen aandelen ook aantrekkelijk zijn. Immers de winsten van bedrijven zullen verder stijgen. Toch blijft de fixatie op de werkloosheidcijfers groot. Volgende maand zal dat ook weer het geval zijn. Dan komen de cijfers op 5 juli. In de tussentijd zullen bedrijven niet veel rapporteren. De S&P500 stond voor de publicatie van de cijfers op een week verlies van ongeveer 0,5%. Na de cijfers steeg de index met 1,3% zodat het de weekwinst uit-kwam op 0,8%. Voor de Dow Jones gelden praktisch dezelfde percentagecijfers. De meest opvallende sector afgelopen week was de Healthcare sector. Bedrijven als Celgene, Hospira en Gilead stegen twee tot drie procent. De gehele sector is overigens een van de best presterende indexen. Dit jaar is de index met ruim 21% gestegen. Dat geeft ook aan het beleggingsgedrag van de meeste beleggers. Men wil wel beleggen maar kiest voor zekere sectoren. En de Health-Care behoort daartoe. Er is namelijk een stabiele en zekere groei in deze industrie. En dus ook een stabiele winstgroei.