De werkloosheidsgraad is vorige maanden teruggevallen tot 7,80%, of het laagste niveau in 44 maanden. Anderzijds kwamen er vorige maand maar 114.000 nieuwe jobs buiten de landbouwsector bij, waar was gerekend op een aangroei met ongeveer 130.000.

De economen zoeken nu uit wat de daling van de werkloosheidsgraad eigenlijk te betekenen heeft. De daling van de werkloosheidsgraad kan deels worden toegeschreven aan het feit dat heel wat Amerikanen het hebben opgegeven om nog langer een job te zoeken. Van een krachtig herstel van de arbeidsmarkt is dus geen sprake.

Aardgas weer fors duurder

Aardgas voor levering in oktober werd volgens Royal Bank of Scotland vorige week 9,7 procent duurder. De Amerikaanse gasvoorraden stegen vorige week met 67 miljard cubic feet (cf) of 2 procent, zo bleek uit de cijfers van de EIA (Energy Information Administration).

Vooraf werd op een toename met 69 miljard cf gerekend. De aardgasvoorraden bevonden zich op 17 september 10,1 procent boven het niveau van een jaar eerder.

In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot volgens RBS verder afgenomen naar 278 miljard cf of 8,6 procent tegenover 9 procent een week eerder.

De werkloosheidsgraad is vorige maanden teruggevallen tot 7,80%, of het laagste niveau in 44 maanden. Anderzijds kwamen er vorige maand maar 114.000 nieuwe jobs buiten de landbouwsector bij, waar was gerekend op een aangroei met ongeveer 130.000. De economen zoeken nu uit wat de daling van de werkloosheidsgraad eigenlijk te betekenen heeft. De daling van de werkloosheidsgraad kan deels worden toegeschreven aan het feit dat heel wat Amerikanen het hebben opgegeven om nog langer een job te zoeken. Van een krachtig herstel van de arbeidsmarkt is dus geen sprake. Aardgas weer fors duurder Aardgas voor levering in oktober werd volgens Royal Bank of Scotland vorige week 9,7 procent duurder. De Amerikaanse gasvoorraden stegen vorige week met 67 miljard cubic feet (cf) of 2 procent, zo bleek uit de cijfers van de EIA (Energy Information Administration). Vooraf werd op een toename met 69 miljard cf gerekend. De aardgasvoorraden bevonden zich op 17 september 10,1 procent boven het niveau van een jaar eerder. In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot volgens RBS verder afgenomen naar 278 miljard cf of 8,6 procent tegenover 9 procent een week eerder.