Vreemd genoeg is het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten in december gestegen, zo blijkt uit de index die door Reuters en de University of Michigan samen wordt opgesteld.

De stijging is te danken aan het daling van de prijzen voor de meeste grondstoffen, met als belangrijkste uiteraard de ruwe olie. Daar stond natuurlijk wel het verlies van jobs tegenover.

De index kwam uit op 60,10, tegenover 55,30 in november. De verwachtingen van de economen waren bescheidener, want er was slechts gerekend op een indexstand van 58,60.

Vreemd genoeg is het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten in december gestegen, zo blijkt uit de index die door Reuters en de University of Michigan samen wordt opgesteld. De stijging is te danken aan het daling van de prijzen voor de meeste grondstoffen, met als belangrijkste uiteraard de ruwe olie. Daar stond natuurlijk wel het verlies van jobs tegenover. De index kwam uit op 60,10, tegenover 55,30 in november. De verwachtingen van de economen waren bescheidener, want er was slechts gerekend op een indexstand van 58,60.