Dat volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer terwijl de politiek over dezelfde onderwerpen als in juli/augustus 2011 ruzie zoekt. Sterker nog sinds afgelopen vrijdag worden bezuinigingen doorgevoerdzoals ze toen zijn overeengekomen.

Amerikanen houden van eenvoudig taalgebruik. Zo hadden we eind vorig jaar de Fiscal Cliff. Nu heet het sequester. Een vrije vertaling in het Nederlands is beslaglegging. Zoals aangegeven zijn de bezuinigingen die er worden doorgevoerd verplicht net als een beslaglegging.

Er valt van af te komen als de beide partijen in het Amerikaanse parlement tot een overeenkomst komen. Maar uit politieke motieven willen noch de Democraten noch de Republikeinen tot een gezamenlijk plan komen.

Doordat nu de sequester maatregelen zijn ingegaan hoopt men dat de zaken onder druk van de publieke opinie tot inkeer komen.

Op dit moment zijn het volgens Wilfried Steentjes overigens vooral de ambtenaren die getroffen worden. Andere maatregelen die voortvloeien uit de sequester kunnen pas ingaan eind maart.

De directe invloed op de reële economie is dan op dit moment ook niet al te groot. Er is dus nog wel wat tijd voor de politici om tot een oplossing te komen.

Om die reden lijken de aandelenmarkten daarom ook niet in de ban te zijn van de sequester. Met veel spanning werd uitgekeken naar een nieuw record op de Dow Jones index, record dat vorige week werd bereikt.

Dat volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer terwijl de politiek over dezelfde onderwerpen als in juli/augustus 2011 ruzie zoekt. Sterker nog sinds afgelopen vrijdag worden bezuinigingen doorgevoerdzoals ze toen zijn overeengekomen. Amerikanen houden van eenvoudig taalgebruik. Zo hadden we eind vorig jaar de Fiscal Cliff. Nu heet het sequester. Een vrije vertaling in het Nederlands is beslaglegging. Zoals aangegeven zijn de bezuinigingen die er worden doorgevoerd verplicht net als een beslaglegging. Er valt van af te komen als de beide partijen in het Amerikaanse parlement tot een overeenkomst komen. Maar uit politieke motieven willen noch de Democraten noch de Republikeinen tot een gezamenlijk plan komen. Doordat nu de sequester maatregelen zijn ingegaan hoopt men dat de zaken onder druk van de publieke opinie tot inkeer komen. Op dit moment zijn het volgens Wilfried Steentjes overigens vooral de ambtenaren die getroffen worden. Andere maatregelen die voortvloeien uit de sequester kunnen pas ingaan eind maart. De directe invloed op de reële economie is dan op dit moment ook niet al te groot. Er is dus nog wel wat tijd voor de politici om tot een oplossing te komen. Om die reden lijken de aandelenmarkten daarom ook niet in de ban te zijn van de sequester. Met veel spanning werd uitgekeken naar een nieuw record op de Dow Jones index, record dat vorige week werd bereikt.