Ook al was het geen echte verrassing, het blijft toch onaangenaam om deze belangrijke maandelijkse indicator van zijn eerdere, behoorlijke niveau van 54,3 naar een bescheiden inschatting van 51,3 te zien tuimelen.

Maar de conjunctuurprognose leek ons sowieso in februari wat overschat, zodat een terugslag van deze orde van grootte, niet als volkomen onverwacht komt voor de Amerikaanse beurzen.

Maar vermits de aandelen in de VS record na record opstapelden in de afgelopen weken, vraagt een dergelijke hoge prijswaardering om bevestigende signalen uit de reële economie.

De vooruitzichten blijven weliswaar wijzen op een groeiende industriële sector maar tegen een wat trager tempo.

Vooral de deelcomponent die nieuwe orders voorspelt, kende een belangrijke terugslag, na een eerdere, verrassende stijging in de voorafgaande maanden.

Toch reageerde de aandelenbeurs zonder paniek. De beursvolatiliteit nam slechts in zeer beperkte mate toe, terwijl significante koersverliezen uitbleven.

Ook al was het geen echte verrassing, het blijft toch onaangenaam om deze belangrijke maandelijkse indicator van zijn eerdere, behoorlijke niveau van 54,3 naar een bescheiden inschatting van 51,3 te zien tuimelen. Maar de conjunctuurprognose leek ons sowieso in februari wat overschat, zodat een terugslag van deze orde van grootte, niet als volkomen onverwacht komt voor de Amerikaanse beurzen. Maar vermits de aandelen in de VS record na record opstapelden in de afgelopen weken, vraagt een dergelijke hoge prijswaardering om bevestigende signalen uit de reële economie. De vooruitzichten blijven weliswaar wijzen op een groeiende industriële sector maar tegen een wat trager tempo. Vooral de deelcomponent die nieuwe orders voorspelt, kende een belangrijke terugslag, na een eerdere, verrassende stijging in de voorafgaande maanden. Toch reageerde de aandelenbeurs zonder paniek. De beursvolatiliteit nam slechts in zeer beperkte mate toe, terwijl significante koersverliezen uitbleven.