Het goede nieuws is evenwel dat de regeringsleiders zich inmiddels bewust zijn geraakt van de ernst van de situatie, ze zijn met andere woorden bereid om ingrijpendere maatregelen te treffen. Welke maatregelen dat zijn, zal in de komende weken moeten blijken.

Wall Street is vandaag hoger geopend, met redelijke winsten voor de belangrijkste indices. Die winsten situeren zich in de buurt van een kwart tot een half procent.

Toch blijven de verhandelde volumes voorlopig relatief beperkt, wat op onderliggende voorzichtigheid wijst.

Vraag naar Amerikaanse staatsobligaties bereikt recordniveau

De buitenlandse vraag naar Amerikaanse staatsobligaties bereikte in april een nieuw recordniveau. China, de grootste koper van Amerikaanse overheidspapier, bouwde de posities lichtjes uit na die in de twee maanden voordien lichtjes te hebben afgebouwd.

Het Treasury Department maakte vandaag bekend dat buitenlanders nu voor in totaal 5160 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties bezitten, een stijging met 0,40% tegenover de maand voordien. Het al de vierde maand op rij dat een stijging werd vastgesteld, wat in de richting van een vlucht naar veiligheid wijst.

Het goede nieuws is evenwel dat de regeringsleiders zich inmiddels bewust zijn geraakt van de ernst van de situatie, ze zijn met andere woorden bereid om ingrijpendere maatregelen te treffen. Welke maatregelen dat zijn, zal in de komende weken moeten blijken. Wall Street is vandaag hoger geopend, met redelijke winsten voor de belangrijkste indices. Die winsten situeren zich in de buurt van een kwart tot een half procent. Toch blijven de verhandelde volumes voorlopig relatief beperkt, wat op onderliggende voorzichtigheid wijst.Vraag naar Amerikaanse staatsobligaties bereikt recordniveau De buitenlandse vraag naar Amerikaanse staatsobligaties bereikte in april een nieuw recordniveau. China, de grootste koper van Amerikaanse overheidspapier, bouwde de posities lichtjes uit na die in de twee maanden voordien lichtjes te hebben afgebouwd. Het Treasury Department maakte vandaag bekend dat buitenlanders nu voor in totaal 5160 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties bezitten, een stijging met 0,40% tegenover de maand voordien. Het al de vierde maand op rij dat een stijging werd vastgesteld, wat in de richting van een vlucht naar veiligheid wijst.